Tuinontwerp

Een tuin om van te genieten…


De perfecte tuin is een tuin waarvan je volop kan genieten en waar je maximaal kan relaxen zonder dat je elke vrije dag moet opofferen aan het onderhoud. Het is een tuin die rust en overzicht uitstraalt en is opgebouwd volgens het principe ‘less is more’.

Wat is onze visie op het perfecte tuinontwerp?

Basisstructuur

Onze tuinarchitecten besteden bijzonder veel aandacht aan de basisstructuur van een tuin. Deze omvat allereerst de verhardingen, de hagen en het gazon. De haagstructuren en het gazon zorgen ook in de winter voor een groen kader. Passend in deze basisstructuur maken we een geschikte plantenkeuze.

Bij steeds meer projecten maakt ook een zwemvijver en één of meerdere tuingebouwen deel uit van de basisstructuur. Ook voor deze structuurbepalende elementen werken we op maat een gedetailleerd ontwerp uit. Zo past elk element van je tuin perfect bij elkaar. Het hele jaar door genieten van het buitenleven, staat voor vele tuinliefhebbers centraal.

Tuinstijlen

Binnen onze ontwerpvisie behoren meerdere tuinstijlen tot de mogelijkheden: van strak en modern tot landelijk. Strakke tuinen geven we graag extra cachet door het gebruik van subtiele glooiingen, ronde vormen of een verrassingseffect.

Overzichtelijk

De perfecte tuin blijft in de eerste plaats overzichtelijk dankzij een heldere structuur.

Rustig

In een tuin die rust uitstraalt, kom je zelf ook tot rust. ‘Less is more’ luidt één van onze principes. Alles wat in een onderhoudsarme tuin staat, staat er met een reden.

Wil je dat ik het tuinontwerp ook in de realiteit breng? Graag!

Ontdek hier de mogelijkheden voor een volledige tuinaanleg.

Hoe groeien onze eerste tuinontwerpen uit tot jouw droomtuin?

“Aangename kennismaking!”

Op afspraak komt onze tuinarchitect vrijblijvend bij je thuis langs en bespreken we jouw verwachtingen en wensen. Op dat moment maken we ook kennis met je huidige tuin, de stijl van je woning en je interieur. Tijdens dat gesprek gaan we dieper in op de ontwerpprincipes die we als tuinarchitect hanteren voor het uittekenen van jouw droomtuin.

Spreekt onze ontwerpvisie je aan? Blijven we beiden met een goed gevoel achter? Kortom, klikt het? Dan gaan we als tuinarchitect heel graag voor jou aan de slag.

Een kennismakingsgesprek kost je in elk geval niet meer dan een kopje koffie.

Opmeting ter plaatse

Enkele dagen na onze kennismaking komen we langs om je tuin op te meten. Deze opmetingen vormen de basis voor de ontwerpplannen.

Intussen laten we de ideeën voor jouw tuinontwerp rustig groeien.

Uitwerking en presentatie eerste voorontwerp

Een goed tuinontwerp krijgt stapsgewijs vorm. In een eerste fase concentreren we ons op het uitwerken van een voorontwerp.

Dit eerste ontwerp richt zich op de basisstructuur van de tuin: verhardingen met bijhorende materiaalkeuzes, haagstructuren, gazonvormen, plantenvakken, eventuele waterpartijen, tuingebouwen (poolhouse, carport, tuinberging,…),… Voor de beplanting reiken we al eerste denkpistes aan.

Voor de persoonlijke presentatie van dit voorontwerp maken we een tweede afspraak.

Uitwerking en presentatie detailontwerp

Als het basisconcept volledig aan je verwachtingen voldoet, tekenen we je toekomstige tuin tot in de kleinste details verder uit.

We vertalen daarbij het basisontwerp naar een ingekleurd 2D bovenaanzicht en een complete 3D-simulatie.

Deze presentatievormen geven jou als opdrachtgever een perfect zicht op de indeling en de uitstraling van je toekomstige tuin. Technisch bevat het detailontwerp alle gegevens voor een feilloze uitvoering.

Offerte?

Na het finaliseren van je tuinontwerp werken we een offerte uit voor de realisatie. Wij verzorgen de volledige coördinatie en leveren je nieuwe tuin als het ware ‘sleutel-op-de-tuinpoort’ op. Ook een gefaseerde uitvoering – afhankelijk van het beschikbare budget – is steeds mogelijk.

Als tuinaannemer werken we steeds met gedetailleerde offertes waarbij we maximale transparantie garanderen. Zo krijg je per item prijzen per m², stukprijzen of prijzen per lopende meter. Dankzij deze werkwijze sta je nooit voor onaangename verrassingen bij eventuele wijzigingen in de uitvoeringsfase.

Wij specialiseren ons in totaalprojecten met tuinontwerp én tuinaanleg! Ontdek hier onze mogelijkheden als tuinaannemer.

Klikt het tussen ons? Geen idee? Laten we daarom een keer vrijblijvend afspreken.